Det handlar inte om kroppen: vad skäms vi i sängen?

Innehåll

ELLE – om vad intima komplex är och hur man hanterar dem

Ofta skiljs vi från bra sex genom ogrundad rädsla för att framstå som onsexuella, ohållbara eller tvärtom lösa i sängen. Sådana tankar stör miljontals människor inte bara i början av ett förhållande utan också efter år av att leva tillsammans och hindrar dem från att njuta av sex. Vi bad vår permanenta expert, berömda sexcoach och grundare av det internationella nätverket “Training Center SEKS.RF” Ekaterina Lyubimova, att sammanställa toppen av de vanligaste sängkomplexen för par och ge råd om hur man kan hantera dem.

Frigid och impotent

Den viktigaste sexuella rädslan för både män och kvinnor är oförmågan att få lättnad. Jag hör mycket ofta från tjejer som kommer till träningen för att väcka kvinnlig orgasm, frasen: “Jag antar att jag är frigid, jag har aldrig upplevt en orgasm.” Oförmågan att nå ”toppen” uppfattas som underlägsenhet och påtvingar kvinnan stigmatiseringen av ”stockar”. Situationen är ännu värre för män, vars komplex kretsar kring deras egen värdighet: brist på erektion, för snabb eller för långsam utlösning, otillräckligt spermier, impotens är de vanligaste orsakerna till depression i det starkare könet. Ofta är män rädda för att bli föremål för förlöjligande och vägrar helt att ha sex, vilket ytterligare förvärrar problemet.

Beslut: Många läser på Internet okunniga uttalanden som “du får antingen att få en vaginal orgasm eller inte.” Vaginal orgasm har inget att göra med fatalism. Om vi ​​inte pratar om hormonellt misslyckande eller psykotrauma (i dessa fall är det helt enkelt nödvändigt med hjälp av en endokrinolog och en psykoterapeut), så är detta uteslutande en fråga om självutveckling. Det finns bara 5 huvudkomponenter av vaginal orgasm: fysiologisk upphetsning (frisättning av smörjning, svullnad i G-zonen etc.), korrekt andning, vaginal muskeltonus, koncentration och “uppvaknande” av neuroaktiva punkter (G, A och U). Allt detta kan man lära sig genom att konsultera en sextränare och en sexolog..

Om problemet med sexuell prestanda inte har påverkat dig, men din partner, kan i vissa fall speciella tekniker eller sexutrustning som en intim vakuumpump hjälpa till. Men i alla fall skulle den bästa lösningen vara att besöka en läkare för att åtminstone utesluta sjukdomar eller psykotrauma, vars konsekvenser ofta är problem med sexuell funktion..

Smutsiga fantasier

Bra tjejer tittar inte på porr, har inte analsex och behöver inte orgasm. Bra tjejer upplever sex som sin äktenskapliga plikt och ber aldrig om någonting i sängen, så att mannen under inga omständigheter bestämmer att de (åh, skräck!) Älskar sex. Dessa sanningar har förmedlats till det svagare könet i många århundraden i rad, och veto mot kvinnors sexuella önskningar och behov. En kvinna säger inte till sin partner “Jag vill ha det så här” eftersom hon är rädd för att verka för promiskös, hon skäms för sina fantasier. Många män syndar på samma sätt, särskilt i relationerna, när deras utvalda blir mor till ett vanligt barn och hennes roll som älskande fru stängs av i hennes huvud, med vilken du kan göra olika “smutsiga saker”.

Beslut: Oavsett om du gillar spanking, träldom eller smutsigt samtal är det inte synd. Din rätt att föreslå är din partners rätt att vägra om den här typen av spel verkar obekväm för honom. Det finns inget kriminellt i själva förslaget, den främsta rädslan är att uttrycka det. För dem som inte kan övervinna barriären i kommunikation finns det mjukare sätt att peka partnern i rätt riktning..

Metod 1: Visuell. Porr med tematjänster som innehåller element som du vill ta med dig till ditt kön. Observera din partners reaktioner noga och föreslå sedan att du försöker “exakt samma” utan att ge detaljer.

Metod 2: Taktil. Ta tyst din partners händer och utför de önskade rörelserna genom att styra dem med dina. Detta kan vara spanking, pinning eller petting. Visa honom din “erogena zonkarta” själv.

Metod 3: Allegorisk. Berätta din fantasi om ett gift par du känner. Tipsa till exempel att din vän (kom ihåg att de var på Ivanovs bröllop) och hennes man provade lite trick eller teknik i sängen, och hon beskrev det med sådan entusiasm att du också ville. Denna form av arkivering kommer psykologiskt att befria dig från ansvaret för den “smutsiga tanken”, vilket innebär att det är lättare att uttrycka det i detalj och fråga din partners uppfattning.

Smak och färg

Ett annat vanligt komplex som hindrar oss från att koppla av i sängen är rädslan för att vår partner kommer att finna vår smak eller lukt obehaglig, speciellt när det gäller oralsex eller analingus. Vår personliga lukt beror inte alltid enbart på hygien eller maten vi äter. I sammansättningen av hemligheten som kroppen producerar (smörjmedel, svett, spermier) finns det också feromoner som är ansvariga för sexlust. Därför, om vi inte talar om hygienproblem, kanske du inte gillar lukten från din partner eftersom du inte passar varandra på en fysiologisk nivå. I andra fall löses problemet genom ordentlig vård..

Beslut: Om obehaglig lukt inte är resultatet av någon sjukdom (då måste du naturligtvis gå till läkare), är det nog att följa de grundläggande reglerna för hygien – ta en dusch före sex eller använd speciella rengöringsintima våtservetter, sprayer och deodoranter för intim hygien, om vattenprocedurer är inte tillgängliga. Den idealiska lösningen skulle vara att duscha tillsammans som ett förspel. Ätbar oral olja, som inte bara ger en behaglig smak och lukt utan också ökar upphetsningen på grund av innehållet av anestetika och afrodisiakum, kommer också att hjälpa till att “bekämpa” en obehaglig lukt under sex och lindra oro över detta..

Magar och höfter

Människor som inte skäms för sina kroppar och visar sig för en partner utan problem kan räknas på ena sidan. Varje person har sina egna “poäng” om sina egna brister. Dessa kan vara både vanliga komplex om små bröst, förekomsten av en “mage”, ärr, rikligt hår och helt subjektivt – vid första anblicken, vanliga mullvad, fräknar, formen på händerna. Besatthet av egna (ofta imaginära) brister berövar helt en person möjligheten att njuta av sex till fullo och uppleva en orgasm. Hjärnan kan inte fokusera på fysiskt nöje medan tanken “Jag har tjocka lår”, “Jag undrar, han märkte” och “tänd inte bara ljuset” i ditt huvud. Som ett resultat blir partnern upprörd inte på grund av en mytisk brist, utan på grund av din brist på engagemang i processen..

Beslut: Först och främst – arbeta på dig själv, både psykiskt och fysiskt. För det första, om du vet att du har ett problem (bara om det verkligen stör dig) och det kan åtgärdas – gå till det. För att få en frisk och frisk kropp behöver du inte miljontals och en personalassistenter – det räcker att göra kondition eller någon annan fysisk aktivitet minst flera gånger i veckan och justera kosten.

För det andra, det är viktigt för tjejer att förstå att män upplever det motsatta könet som en helhet utan att fokusera på detaljer. Det är mycket viktigare för dem hur du beter dig i sängen. Om du är befriad och redo att ta emot och ge nöje blir du den bästa kvinnan på planeten för dem. Sex överklagande handlar inte om mejslade linjer, perfekta ansikten och raka kindben. Det är lukt, färg, huvudsväng, utseende. Den här mannen har redan valt dig, gör honom inte besviken med misstro.

För det tredje, använd små knep. Dämpad ljus, korrekt hållning, där fördelar betonas gynnsamt och nackdelar är dolda, och erotiska underkläder med specialeffekter är dina trogna hjälpare på väg att få glädje.