Vad du behöver veta innan du återupptar ett förhållande med ditt ex

Innehåll

Hur saker kan utvecklas när du börjar dejta igen

Förmodligen har detta hänt dig också – en spontan önskan att skicka ett tidigare textmeddelande, som förvandlas till en middag i en restaurang, går på bio eller går ut ur staden till gemensamma vänner. Och sedan en gång – och igen vaknar du tillsammans. “Vad kommer härnäst?” – en naturlig fråga som ni tyst ställer varandra och möter era ögon.

Då beror allt på dig. Du kan låtsas att inget särskilt hände, säga adjö och blanda det som hände i den dagliga rutinen – i själva verket är ni moderna människor. Du kan också börja om. Ja, det här är nog för känsliga svagheter, men vad är det, om inte kärlek, eftersom du vill vara tillsammans igen?

DU KOMMER ATT FÅ

Det är inte ovanligt alls. Människor börjar ofta om efter månader eller till och med år av att vara ifrån varandra, och detta förhållande har en unik fördel. “Du vet redan vad som lockar dig till den här personen, vilka glädjeämnen och problem som kommer att återvända till ditt liv med honom”, förklarar psykoanalytiker, relationsspecialist Irina Zhukova.

Dessutom är övning en fantastisk sak. Medan du är ifrån varandra har du en chans att inse dina misstag genom att träffa nya människor – på datum och inte bara – och ta reda på vem du är och vad (vem) du vill ha. Enligt den 28-årige Kirill Metz, som återvände till sin skolkärlek Alena sex år senare, insåg han att separationen räddade honom från fixering på den idealiska versionen av ett romantiskt förhållande, som han ansåg vara den enda rätta när han var tonåring. De gifte sig förra året och är glada över att ha bestämt sig för en återförening..

Men erfarenhet kan både återskapa och slutligen förstöra det som var och är mellan er. “Det är väldigt viktigt att tänka på vad som har förändrats för dig och ex-pojkvännen”, säger forskare och psykoterapeut Atina Manvelyan, promotor för “kärlekens konst och vetenskap” (@ ask.atina). – Du måste ha tydliga svar på frågorna: Hur utvecklades situationen? Vad är ni nu redo att ge varandra? Vad har du lärt dig och hur kan din erfarenhet hjälpa dig att undvika att göra tidigare misstag? “

Den 30-årige Oksana säger: ”När Max och jag bestämde oss för att vara tillsammans igen, agerade vi som vuxna – vi satte oss ner och pratade uppriktigt. Vi diskuterade det förflutna, våra “snubblar” och allt vi ville ha i framtiden. Det stora problemet var att han hade en affärsresa till ett annat land – fruktansvärt lovande, men i sex månader. Att försöka få tillbaka vår anslutning när vi var långt ifrån varandra verkade som ett omöjligt uppdrag. I slutändan accepterade de versionen “come what may”, och det gjorde mig galen – jag ville inte att någon som redan hade försvunnit från mitt liv skulle lämna igen. Men för att vara ärlig var det ett smart alternativ. Vi hade inte den typen av tålamod och förståelse när vi var ett par under våra studentår. Så frustrerande som det var först, åldrande test var avgörande för det andra försöket. “.

ELLER KANSKE INTE

Att kyla ner tiden mellan ett tidigare förhållande och en eventuell återförening är nödvändig för att undvika att fatta dåliga beslut. “Om du vill returnera ditt ex bara för att du är uttråkad utan uppmärksamhet och romantik, riskerar du att bli kvar igen”, varnar Zhukova. “Att börja med manipulerande knep kommer sannolikt inte att stärka ditt förhållande i framtiden.”.

Det är också en dålig idé att gå tillbaka till ditt “ex” för på det tionde misslyckade tinderdatumet insåg du plötsligt att du hatar att träffa främlingar. “Återförening med en ex kan kompensera för stressen att träffa någon ny, men det är inte troligt att du stannar länge”, säger Dr. Manvelyan. ”När allt kommer omkring har du redan vänt sidan. Återigen, fråga dig själv, återupplivar du en gammal kärlek eftersom du undviker komplexiteten i att träffa en ny? Och hur som helst, var den här mannen så underbar att jaga igen? “

Men risker är oundvikliga. Det är möjligt att du kommer att träffas igen, ha en underbar natt som kärlek, och nästa dag kommer han att försvinna från radaren. “Oroa dig inte, varje moln har en silverfodring – men du kommer inte längre tvivla på att det fanns goda skäl till varför du slog upp”, avslutar Irina Zhukova..