En storm av känslor: hur man håller kärleken om man ofta grälar

Fem minuters vila och tillbaka i strid? Berg med trasiga rätter, ett hav av tårar och en röst hes från skrik … Finns det en framtid för par som grälar dag och natt lång?

”Detta händer troligen när en tornado möter en vulkan,” – orden från Rihanna och Eminems sång beskriver perfekt förhållandet i ett par, där gräl är vanligt. Och videon till den här låten visar tydligt hur det är för en kille och en tjej som ständigt är i krig med varandra. I videon slutar allt inte alltför optimistiskt, men i livet har sådana par en chans (och inte dåligt) att utveckla mer positiva relationer..

Fram till dess … båda verkar lida. Men vilken typ av beroende är detta – det finns inget sätt för två av oss, och det är omöjligt utan varandra? potensmedel apoteket. Och tillsammans med detta, säkert, känner alla hur trötthet ackumuleras från den ständiga uppgörelsen. Båda vill ha ett lugnt liv och trevliga kontakter utan att höja rösten. Och det finns ingen flykt från många frågor: vad händer härnäst? vart leder detta förhållande? har de en framtid? och om det finns, vad kommer att hända när barnen dyker upp?

Söt försoning, oföränderliga (men alltid brutna) löften att aldrig gräla igen, och även gemensamma planer för framtiden hjälper inte till att undvika skandaler. I allmänhet förstår alla: vi måste göra något åt ​​dessa ständiga gräl. Men vad?

Först och främst har vi bråttom att lägga till en stor sked honung i salvan – för sådana temperamentsfulla människor är våldsamma utbrott inte bara förknippade med sammanstötningar. Chansen är stor att du och din partner inte kommer att bli uttråkad i sovrummet heller..

En annan skänk honung – eftersom ni är tillsammans och till och med reagerar så skarpt på varandra betyder det att du och din partner har tillräckligt starka känslor. Annars skulle några av er i en liknande situation ha samlat saker för länge sedan och gått på jakt efter din nya själsfrände..

Och slutligen, här är en hel hink honung i en salva – ett sådant förhållande har en framtid! Allt ligger i dina händer, du måste bara försöka.

Så, viljan – i näven! Vi agerar!

  • Känner du att koka? Sluta mentalt och tänk: vad orsakade just en storm av känslor hos dig? Visst kommer du att förstå att det inte är din partner som är skyldig i allt, utan till exempel det faktum att han bara föll under den heta handen när du inte kunde få den omhuldade fantastiska frisyren. Och eftersom anledningen inte finns i honom är det kanske inte värt att fortsätta grälet?
  • Tja, efter några osmickliga ord om dina nya eleganta skor, är du redo att gå av igen? Andas och lugnt (så långt som möjligt) säg, ”Jag är inte redo att diskutera detta nu. Låt oss skjuta upp diskussionen till imorgon. ” En sådan paus hjälper dig att svalna, ta dig ihop och inte föra saken till en skandal med obehagliga uttalanden som “Har du någonsin sett din nya frisyr i spegeln?!”
  • Känner att din betydande annan är otrevlig och försöker framkalla en slagsmål? Fall inte för det här spelet: tala i en lugn men säker ton. Ignorera attacker.
  • Prata om dina känslor. Gillar du inte hans sarkastiska ton? Berätta om det. Trött efter jobbet, och då är inte den unge mannen på humör? Förklara att du har haft en svår dag och att allt du behöver nu är förståelse och tillgivenhet. Visst efter det kommer han att ändra sin ton till en trevligare för dig..
  • Kom alltid ihåg: du är inte rivaler eller motståndare. Ja, du slåss ibland, men du kämpar på samma sida. När allt kommer omkring kommer ingen av er att vara lycklig om detta förhållande går sönder..
  • Eftersom du har så mycket energi att du vanligtvis slösar med skandaler, kanske det är vettigt att kanalisera det i en mer lämplig riktning? Att gå till ett gym är till exempel bra för din hälsa. Eller organisera en gemensam produktion av dekorplattor.
  • Kan du inte hitta en gemensam aktivitet? Ta sedan din själsfrände direkt till sovrummet, där du definitivt kommer på något. Och titta dit oftare.
  • “Mamma, han kallade mig en hund!” – en anekdot om hur du kan blåsa upp en oanständig förolämpning från frasen “Älskling, du har fel” är bekant för många. Från utsidan ser allt komiskt ut. Men i verkligheten kan vanan att ständigt avveckla tillskrivas de skadliga, eftersom det negativt påverkar nervsystemets hälsa. Och inte bara din. Därför bör du inte dröja vid obehagliga ord som kastas av din partner i ögonblicket. Och ännu mer för att leta efter dold mening i dem. Han tror inte riktigt det. Och sa så många saker bara för att bli känslomässig.
  • Försök att förstå din partner. Din själsfrände kan ha huvudvärk, han kan precis som du, bli trött eller bara vara hungrig (och för ungdomar ger detta bara en kolossal laddning av negativitet). Allt detta måste tas hänsyn till och sympati..
  • Gör inte ursäkter. Ja, när du anklagas för något verkar det ofta logiskt att börja förklara att din pojkvän har fel – du är inte så illa. Och du undersökte den skrymmande, breda axeln i fem hela minuter bara för att han stod i närheten. Men med ett sådant beteende från din sida, bli inte förvånad över att konversationen ständigt tar en inte särskilt trevlig riktning: anklagelser strömmar in, utan att stoppa, du rodnar, går vilse och vet inte vad du ska svara. Och grälen får fart.

Så förneka inte: den stiliga mannen sågs verkligen på. I fem hela minuter. Vår natur är ordnad på detta sätt – vi kan helt enkelt inte ignorera attraktiva människor. Och vad händer om bara män kan använda ett sådant argument??

Råd är inte lätt att följa. Som du vet är det svåraste arbetet att arbeta på dig själv, på relationer. Det är naturligtvis svårt att börja bete sig annorlunda direkt så här, för du kan börja skandaler i många år, även över små saker. Men (låt det bara vara en liten sked honung) vanan bildas i minst tre veckor. Vänta den här gången, och det blir säkert lättare längre.