Något du inte vill ha: 9 saker som förstör sexuell lust

Innehåll

Dessa rutinvanor kan påverka din libido allvarligt. Vem är skyldig? Och vad man ska göra?

Det berömda uttrycket: “Från kärlek till hat – ett steg”, i verkligheten i det moderna livet borde omformuleras och ersätta “hat” med “slöhet”. Hänsynslösa amerikanska forskare från University of Ontari, som publicerade forskning i profilpublikationen Sex & Marital Therapy, hävdar att en kvinnas sexuella lust för en vanlig partner varje månad minskar med 0,02%. Beroende på situationen går vi på bara 6-30 månader från ivrig passion och lust till (i bästa fall) vördnadsfull vård och vårdnad. Dessutom kan vissa “irriterande” i det intima livet påskynda denna process. Vad dödar vår sexuella begär?

# 1. Påfrestning

Lugn, bara lugn. Ett stort antal stressiga situationer (från trafikstockningar och möten med chefen till rädslan från barndomen) minskar produktionen av testosteron, ett hormon som sexuell lust direkt beror på. Dessutom åtföljs stress av en adrenalinkick, som utmattar oss – känslomässigt och fysiskt – vi känner oss trötta. Som ett resultat, i sängen vill vi ha en sak – att sova. Bara sov. Som de säger slår de ut en kil med en kil. Det bästa motgiften mot stress är sex. “Ju oftare vi älskar, desto mer endorfiner och oxytocin i våra kroppar, ämnen förknippade med njutning och en känsla av välbefinnande som lindrar stress”, förklarar Dr. James Cohen från University of Virginia..

# 2. Dåligt självförtroende

Enligt Dr. Ruth K. Westheimer från Columbia University: ”Låg självkänsla och negativ uppfattning om ditt eget utseende har en skadlig effekt på kärleks aptit: du känner att du inte kan locka en partner sexuellt, på undermedveten nivå minskar detta ditt intresse för själva processen. Män känner det och flyttar faktiskt bort. ” Den onda cirkeln är komplett. Att vara fokuserad på kroppsdefekter (från celluliter till en puckel på näsbryggan), kan du inte slappna av och överge dig helt för önskan, utan bara tänka på om din partner kommer att märka “naturens brister”. Sluta! Tro mig, sexuell aptit har inget att göra med en perfekt kropp. Äntligen älska dig själv, och i sängen kommer någon att svara dig.

# 3. Relationsproblem

Objektet “gå inte till spåmannen.” Enligt Knowles Denise, en familjepsykolog: ”Skandaler och gräl i ett par skapar inte bara tillfällig spänning i förhållandet, utan ger också upphov till känslor av ilska, eftersom de ofta består av oändliga anspråk mot motståndaren. Och vem vill ha sex med en man som skyller på honom för alla problem? ” För att rädda inte bara din fackförening, utan också din libido, måste du prata hjärtat till hjärtat, ta reda på vad som stör en harmonisk relation, hitta en kompromiss och eventuellt söka råd från en familjespecialist. Var ärlig och objektiv i det här samtalet..

# 4. Brist på sömn

Enligt Robert Thayer, professor i psykologi vid University of California i Long Beach, ”Ett av de största problemen som allvarligt påverkar sexuell lust är sömnlöshet. Stressen orsakad av sömnbrist gör oss okänsliga för trevliga stimuli som klappning. ” Dessutom minskar sömnbrist kroppens kära testosteronnivåer och ökar utsöndringen av kortisol, ångesthormonet. För att njuta av erotiska scener med eget deltagande är det viktigt att justera dina sömn- och vakttimmar och då och då stänga av väckarklockan och mobiltelefonerna i sängen..

#fem. Övervikt

“Cirka 30% av dem som lider av betydande viktökning (faktiskt överviktiga) är mycket mindre benägna att uppnå sexuell tillfredsställelse i sängen”, förklarar Dr. Andrew Collo från New York University. “Detta beror på att vikten påverkar blodkärlens arbete, inklusive i könsorganet, vilket direkt påverkar deras känslighet.”.

# 6. Alkohol

En etablerad stereotyp som inte har något att göra med verkligheten: alkohol gör oss mer befriade, de flesta av de interna förbuden och barriärerna försvinner och som ett resultat njuter vi av det bästa könet i livet. Sanningen är att en stor mängd alkohol inte ökar libido utan dödar den: den påverkar nervändarna som orsakar erektion hos män och minskar känsligheten hos klitoris hos kvinnor. Dessutom orsakar alkohol uttorkning, vilket påverkar vaginal smörjning..

# 7. P-piller

”P-piller förändrar oundvikligen kvinnans hormonbalans, i vissa fall genom att minska produktionen av östrogen och testosteron, som är ansvariga för sexuell aptit. Andra biverkningar inkluderar smärta vid sex, vaginal torrhet eller svårigheter att få orgasm, förklarar Dr. Rebecca Stand vid University of Louisville. Om du tror att intag av piller har en oönskad effekt på ditt sexliv, be din läkare att ordinera ett läkemedel med en annan hormonell sammansättning eller välja en annan preventivmetod.

# 8. Fet mat

Ett annat övertygande argument för att hålla sig borta från fet mat är bättre. Fetter skapar hormonella obalanser i kroppen och kan påverka blodsockernivån, vilket gör att du känner dig tung och sömnig.