Överraskningseffekten: reglerna för tillfälligt sex

Innehåll

levitra online

7 tips för att göra spontan passion till ett roligt äventyr

Vi brukar kalla saker som vi inte planerade att hända av en slump, och vi hänvisar ofta till denna kategori som omedelbara önskningar. Allt kan vara av misstag – en chokladkaka som ätas trots kosten, 5 par skor från en plötslig försäljning, en kopp kaffe knackad på jackan hos en särskilt skadlig kollega och till och med samlag med en okänd karaktär – utan en godisbukettförspel och preliminära avsikter. Nöjet med slumpmässighet anses vara tvivelaktigt, eftersom vi sedan barndomen hamrades i våra huvuden att vårt eget beteende måste kontrolleras så att det senare inte skulle vara obehagligt smärtsamt under de år som spenderats mållöst. Det är denna attityd som hindrar oss från att njuta av oplanerade handlingar till fullo – förr eller senare tänds en alarmerande signal i vårt huvud, som påminner om att alla äventyr är fyllda med konsekvenser, mest dystra.

Choklad och skor är naturligtvis små. Att bli av med oron efter avslappnad sex är mycket svårare. Och eftersom det på sommaren finns mycket mer frestelser att göra detta “här och nu”, har ELLE samlat några regler som du borde veta för att få maximal njutning av spontan kontakt och minimal besvikelse.

Regel nr 1: var objektiv

Det spelar ingen roll var du träffades – på en resortfest eller i en lugn bar – och hur snabbt ömsesidig attraktion växer, ta ett par minuter för en paus i ensamhet. Det är som att shoppa: om bekantskap med objektet inte framkallade en wow-effekt (önskan att känna sig som en snedig förförare räknas inte), bli distraherad, andas in och andas ut och svara ärligt på frågan: vill du verkligen ha det?

Regel 2: Tänk på säkerhet

Detta är en varning inte bara om preventivmedel och dåliga sjukdomar, utan också om huruvida din närmande kommer att innebära psykisk ångest och moralisk plåga. Du behöver till exempel inte vara en förmögenhet för att förutsäga: du kommer förmodligen att känna dig obekväm efter sex med a) din bästa väns pojkvän b) bästa vän; c) chef.

Regel nr 3: Beställ en cocktail

Tillsammans med de negativa konsekvenserna för kroppen, lovar alkohol ett opraktiskt plus – det väcker intuition och en kreativ syn på saker. Ett glas eller två hjälper dig att inte bara bestämma dig utan också ändra dig, vilket kan vara mycket säkrare i den här situationen. Om du vill ha en varm fortsättning på festen men saknar mod är det garanterat att alkohol frigörs och höjer självkänslan. Det viktigaste är att inte korsa den fina linjen mellan inspirerande berusning och status som “knä-djupt hav”.

Regel nr 4: Inbjud inte

Beslutet har fattats, du måste bestämma platsen? Gå till honom – få fler möjligheter i utvecklingen av situationen. Det är säkrare att leva utan att begå utslag, men om du föredrar äventyr, lita på din intuition och agera efter omständigheterna. Naturligtvis bör du se till att du inte är inbjuden av en dold galning eller en vampyr innan du släpper in en kopp kaffe. Ändra dig, trött – lämna när som helst utan onödiga förklaringar: ett spontant beslut innebär spontan avbokning. Det är ingen mening att förlänga kontakten om du inser att den inte uppfyller förväntningarna. Om trots allt passionen har lett till dig, tveka inte att berätta när det är dags för din partner att ta ledighet. Vänta inte på morgonen: den gemensamma uppvaknandet av avslappnade älskare är ett bra avsnitt för komedier, i livet ger denna händelse bara obehag. Om du vill ha intriger – försvinna i tid, lämna ditt telefonnummer eller boka en tid.

Regel 5: Undvik åskådare

Passion täckt med en orkanstyrka, lämnar ingen tid för överföring till bekvämligheterna? Ett tips: se upp för åskådare. En park, ett tåg, en biograf, en bil, någon annans entré – det är osannolikt att ditt beteende kommer att överraska vanliga människor, men om lagen innebär ansvar för att ha sex på offentliga platser bör du veta om det i förväg. Ett möte med polisen kommer att beröva din anslutning slut och trevliga minnen, som dock inte är svåra att överleva. Det mest irriterande är att se heta bilder av dina erotiska experiment publicerade på webben av amatör paparazzi.

Regel nr 6: var djärvare

De gyllene orden för alla situationer: gör bara vad du vill och gör inte vad du inte vill. Om du har passerat gränsen för vänskap är det för sent att vara blyg, där det är mer korrekt att ha kul. Alla tänkbara positioner, oralsex – ok, om bara allt hände med ömsesidigt samtycke. Cykla inte på andras önskningar – du är inte en gudmor. Gör inte det som kommer att bli pinsamt efteråt: inga bilder, videor och fashionabla annilingus. Lämna din anslutning en chans till lovande utveckling – överraskande, ibland börjar riktig kärlek med avslappnad sex.

Regel nr 7: ingen ånger

Det spelar ingen roll vad som hände – det bästa könen i ditt liv eller en episk misslyckande du vill glömma bort så snart som möjligt – töm inte dig själv med introspektion. Ångra inte och reflektera inte – glöm självkritiska attityder från barndomen. Allt hände som det kunde hända. Om du vill bli av med minnen väntar nya äventyr. Vill du upprepa – du får en chans. Och förresten, vem sa att du inte kan ringa först?