Om din make är mycket yngre än du

Detta är mer sannolikt inte ett problem, men deras fullständiga frånvaro, säger Tata Oleinik.

Jag minns mycket väl dagen min man föddes. I den gemensamma anteckningsboken Moire, min första dagbok, finns följande post för detta nummer: “Tertullian sa:” Jag tror, ​​för det är absurt. ” Enligt min mening kan ingenting baseras på absurditet. ” Jag antar att absurditeten i detta ögonblick log skadligt, och just nu öppnade min blivande make ögonen, tog det första andetaget och skrek.

Ja, vi har en väldigt stor åldersskillnad. Vi gick in i dagis och college samma år och var lika framgångsrika. Och sedan gick ett visst antal dagar, veckor och år, vi träffades, han var arton, och jag var inte alls arton, och ett tag kände jag mig dum. Sedan blev jag van vid det. Det är det tionde året tillsammans. Till och med mina bekanta har redan slutat reta mig som en “pedofil”. Och släktingarna har redan kallat Alyosha i fem år – innan det helt enkelt lyftande blickade upp ögonen mot himlen. ”Nu kommer Tata och. “- och en blick mot himlen och en annan hand gjorde en sådan våg – som” dina gärningar är underbara, Herre! “.

Vad kan jag rekommendera för damer som bestämmer sig för att starta ett förhållande med en mycket ung man? Jag skulle rekommendera att de inte fattar det beslutet detta. Sådana saker ska ske spontant, på egen hand – åtminstone då kan du alltid ljuga för dig själv att du inte har något att göra med det. Det är av sig självt. Ett annat avskyvärt trick i universum.

Okej, okej, inte du först, inte jag senast. Unga män och älskare har hänt i alla åldrar även med de mest anständiga människorna. Diane de Poitiers, till exempel vid 25 års ålder, som blev kär i sexåriga Henry, Frankrikes framtida kung, i trettiofem år var hans hjärtas ständiga dam och lyckades sörja honom med värdighet. Khadija var 16 år äldre än sin man, profeten Muhammad. Och han blev inte trött på att tacka Allah för lyckan att vara med henne och aldrig en gång under hela sitt liv förändrade han henne.

Intressant och Diane de Poitiers om Henry sa: “Vilken stor son har du!”? De sade till mig. Jag kommer ihåg att Alyosha hämtade mig från ett klasskamratmöte, och en berusad Genka Aleksandrov, som såg honom, viftade med händerna och sa: “Ta en promenad för tillfället, bry mig inte om att min mamma ska vila och ha kul.” De av mina klasskamrater som var medvetna om de svåra vändningarna i mitt öde blev generade, de viskade snabbt något i Genkas öra, och Genka skrattade och sa: “Oleinik, som alltid, du är den värsta i klassen!”

Även om mitt beteende var perfekt exemplariskt. Jag förförde ingen, förförde inte, hoppade inte på en ung varelse från buskarna. Den unga varelsen gjorde vad människor i hans ålder gör när de blir kär i en vuxen kvinna: tyst men oundvikligen följde jag min svans. Det vill säga, du lämnar huset, han sitter på en bänk och väntar på dig. Sedan kvällen. Eftersom det finns gott om tid och varför inte tillbringa en underbar natt under mina fönster. Och på eftermiddagen kan du ringa mig fyrtio eller femtio besvikelser och fråga hur det går med mig.

Jag försökte vara klok och klok. Jag visste värdet av mycket unga människors planer och önskningar. Jag påminde mig om att jag vid fyra års ålder en gång lämnade hemmet på en cykel för att bygga ett hus i skogen och bo där. Och att det i Alyoshas handlingar inte är mycket mer vettigt och kanske mindre framsynthet (jag tänkte fortfarande ta med mig en påse med godis och en panamahatt). Jag försökte vädja till hans sunt förnuft.

“Snart blir jag väldigt gammal och ful.” – “Du kommer inte.” – “Hur blir jag!” – “Jag bryr mig inte”. – “Tro mig, du bryr dig inte!”

Övning har visat att Alyosha hade rätt och jag hade fel. Han bryr sig verkligen inte. Eftersom Alyosha är monogam. Ja, ja, det här är den mycket vanliga överraskningen som mogna damer inte förväntar sig av bleka unga män, och förgäves att de inte gör det. Faktum kvarstår att 25% av männen i världen är fokuserade på strikt monogama relationer med en partner, och ju tidigare de utvecklar dessa relationer, desto bättre. Och vid tjugo års ålder är de alla vanligtvis så djupt gifta att i äldre åldersgrupper kan du knappast överväga dem alls – i alla fall visas de definitivt inte på listorna över fria ungkarlar, så vi glömmer bort deras existens.

Därför vill unga älskare ofta och mycket ihållande bli unga män. Och det mest intressanta är att det verkligen är mycket lättare att leva med dem. Åh nej, inte i den meningen att de kan ta hand om dig. Det är bara tråkigt här. Det vill säga, de kommer med glädje att rädda dig från elden och från hålet, skynda dig oroligt för att slåss för dig med banditerna och allt detta, men för att möta, säg, en rörmokare själv och förnuftigt förklara för honom vad som exakt behöver fixas i badrummet. Det är lätt att leva med dem eftersom de är fria och öppna för allt nytt. De har fortfarande så få livsprinciper att de villigt låna din. Mycket snabbt kommer de att titta på alla saker på samma sätt som du: hatar spenat, älskar Yuryevas romanser, drar sig bort från Big Bang Theory-serien och läser dina favoritböcker när de är på fritiden. En konversation med dem kommer att bli den trevligaste formen av schizofreni, för du kommer alltid att ha en samtalspartner till hands som delar din syn på allt..

Det här är ett fruktansvärt utbrott, säger jag. Efter en sådan salighet kommer det att vara otydligt svårt för dig att ta itu med vuxna farbröder som drar berg av intellektuellt och kulturellt bagage på dem och släpper det med jämna mellanrum på ditt huvud.

Och hur snabbt glömmer unga män klagomål! Hur lätt det är att lugna dem, underhålla dem och inspirera dem! Och hur mogna män tappar mot sin bakgrund, som, även om de kan köpa dig något från Cartier, istället gnugga hål i din psyke som är många gånger större och mer mönstrade än vad de köpte.

Och de senaste åren ser jag att jag har fler och fler likasinnade människor. Det visade sig att jag i min cirkel var den allra första svalan som förde en baby i näbben, men det dåliga exemplet visade sig vara smittsamt. Tre av fyra av mina närmaste vänner bor med mycket unga män. Inte för att de medvetet ville ha det – det hände bara. Så länge våra kamrater sliter från en existentiell kris eller jagar artonåriga modeller i klubbar, får vi de kamrater av dessa modeller som enligt statistik var dömda till ensamhet.

Gillar jag det här läget? Jag vet inte. Jag är nöjd med Alexei, men denna lycka bär oundvikligen avtryck av liten sorg. Jag är ledsen att vi inte föddes samma år, inte träffades vid ungdomens gryning, inte gick längs vägen för små segrar och stora misstag som någon normal ung familj går igenom. Troligtvis skulle vi inte ha klarat av uppgiften, men nu blir allt på något sätt för lätt, och det här är inte rättvist. Tack vare min erfarenhet, kunskap och sociala status kan jag enkelt hantera alla problem som förvirrar honom. Varken rekryteringskontoret eller den onda trafikmannen kommer att skrämma mig. Jag bryr mig inte heller vad folk tycker om mig. Till exempel förlorade jag nyligen mina byxor på gatan. Den vanliga historien är en effektiv diet, ett glömt bälte och – oj! – Jag befinner mig på Pyatnitskaya i en kort jacka och mina favorit “tjocka jeans” finns runt mina anklar. Förbipasserande var extatiska. Alyosha i en sådan situation skulle dränka sig från Krimbron, och jag fnissade, tog på mig jeans och höll dem med händerna och gick hem och tänkte hur trevligt det är att vara tunn.

Å andra sidan är han inte alls rädd för vad som skrämmer mig, för han kan inte alls förstå vad jag pratar om. Brist på pengar, till exempel, går han lätt igenom, som en finch. Innerst inne har han fortfarande inte diskonterat möjligheten att bygga ett hus i skogen, och han föredrar redan att äta chips. Och Alyosha kan inte ens föreställa sig bristen på hälsa. Han har inte denna skräck i ämnet “hela världen kommer att dö om jag slutar” så mycket att han smittar mig med sin orsakslösa optimism.

Å andra sidan blir coquetry med en sådan åldersskillnad till något väldigt konstigt. Från kategorin “och du kommer att köra mig på en gurney när jag blir väldigt gammal?” Hundra gånger har jag övertygat mig själv att inte göra detta längre, men det finns ingen styrka att motstå. “Löfte att när jag får Alzheimers kommer du att titta på Futurama och South Park med mig varje dag!”

Nej, du känner dig inte yngre med en ung man. Tvärtom, då och då känner du dig så gammal som en mammut, som en egyptisk mamma, som en bosättning i Chatal Guyuk. När du börjar hälften av dina berättelser med orden “du var inte född ännu” är det väldigt svårt att glömma hur gammal du verkligen är. Men Alyosha lärde mig att spela dataspel och springa i sneakers i soffan.

Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar kommer vi till slutsatsen: vad bestämmer du själv där, och om ödet bestämde sig för att avyttra dig på ett idiotiskt sätt, måste du bara acceptera och ha kul. Och då får vi se.